29 Nisan 2013 Pazartesi

Bursa-İznik Gezimiz


Cumartesi Eşimin çalıştığı işyerinin düzenlediği Bursa-İznik turuna katıldık.Çok sevdiğimiz arkadaşlarımızda bizimle birlikte geldi keyifli anlar geçirdik.Bursa'da Osmangazi Türbesi,Orhangazi Türbesi,Saat kulesi,Bursa Şehir manzarasını,Ulucami,Emir Sultan Hazretleri ve Yeşil Külliye'yi gezdik gördük
İznik'te ise 1.Murad Hamamı,Roma Yolu ,İznik Ayasofyası,Lefke Kapı ,su kemerleri ve şehir surları,İznik Yeşil Cami ve İznik Gölü'ni gezdik gördük.
Bursa'da öğlen 1saat ara verildi o sırada oranın en meşhur İskendercisi olan Tarihi İskender Kebapçısı'nda iskenderlerimizi yedik.Benim ve arkadaşım için İstanbul'da yediğim iskender'den bence çok daha güzeldi ve lezzetliydi farkı gördüm Eşim pek farklı bulmadı.Akşam yemeğinide İznik'de Köfteci Yusuf'da yedik köftelere bayıldık evede pişmemiş olarak aldık geldik.Sabah 06:30da başladığımız yolculuğumuzdan evlerimize gece 12 gibi ulaştık.
Geziden fotoğraflarımız;





































14 yorum:

  1. birkaç hafta önce gittik iznik'e fotoğraflarını gördüğüm her yeri gezmiştik:) hatta daha fazlasını. çok etkileyici ve güzeldi.
    güzel bursa'mızı da gezmişsiniz, beğendiniz mi?:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende İzniği çok sevdim arkadaşım:)Bursa beğenilmezmi tabi ki çok beğendik ben birkaç kere gitmiştim ama böyle kapsamlı gezmemiştim aslında cumalıkızığada gitmek istiyordum ama tur programında yoktu maalesef:(
      Teşekkürler sevgiler:)

      Sil
  2. Guzel bir gezi olmus kofteci yusufta kaymakli ekmek kadayifi da yeseydiniz enfes bir sey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yemedim şerbetli tatlı sevmediğim için ama eşim ve arkadaşlarımız yediler çok beğendiler.Hatta benim tatlımıda yedi eşim:)
      sevgiler.

      Sil
  3. Yaa çok çok güzel bayıldım fotolaraaa harikasınız canım Bursaya tekrar gitmeyi çok isriyorum tabii İznik'e de inşallah nasip olur birgün mmm İskender çekti canım öperim kocamaan..Efecik nasıl oldu bu arada?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım.Çok güzel yerler gerçekten.İnşallah sende gidersin bu güzel yerlere canım.Efe iyi çok şükür canım okuluna başladı:)
      Teşekkür ederim:)
      bende öptüm
      sevgiler:)

      Sil
  4. Güzel bir gün geçmiş belli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet Ebru çok güzel geçti gerçekten:)Tavsiye ederim buralara gitmenizi:)
      sevgiler

      Sil
  5. bursayı bende pek severim..İyi gezmişsiniz sefanız olsun.

    YanıtlaSil
  6. Ohh ne guzel bir gezi olmus bu yaz daha cok gezip gormeniz dilegiyle kocaman sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım inşallah daha çok gezeriz biz karı-koca gezmeyi çok sevenlerdeniz.
      Sevgiler :)

      Sil
  7. Yaklaşık 7 sene evvel adamakıllı bir Bursa turu yapmıştık.Bursa'yı çok beğenmiş ancak İznik'teki tarihi eserlerin bakımsızlığına üzülmüştüm. Bu arada İskender konusunda size katılıyorum, kesinlikle İstanbul'dakilerden daha farklıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol aynen ya gerçekten iznikte tarihi eserler gerçekten bakımsız ama bir yer bakımdaydı biz gittiğimizde.İskenderin memleketi orası bence dimi ama ?
      çok teşekkürler youmun için
      sevgiler

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...