6 Haziran 2012 Çarşamba

HANDE ALTAYLI-KAHPERENGİ






İzmir'e giderken yolda başladığım kitabı ancak dün bitirebildim.Kitabı sevdim Narin'in çocukluğunun geçtiği Yaslıhan'ı merak ettim.Ve bu kitabı okuduktan sonra Hande Altaylı'nın bende okuyan iki kitabınada bir an önce okumaya karar verdim.Tavsiye ederim Bir solukta okunacak kitaplardan olduğunu düşünüyorum




KİTAP HAKKINDA

Romanları yayımlandığında en çok satanlar listesinden aylarca inmeyen Hande Altaylı’dan yaşamın içinden, samimi ve sarsıcı yeni bir roman.
O sabah yatakta gözlerini açtığında ise kendini iyi hissetmiyordu. Bir gece önce Fırat’ı görmek dengesini altüst etmişti. Geçmişin asla sandığımız kadar uzakta kalmadığı gerçeğiyle yüzleşmek, yeteri kadar uzağa gidemediği kaygısını doğuruyordu. Yoksa yıllar geçtikçe güçleneceğine, zayıflıyor muydu insan? Olgunlaşacağına koflaşıyor, dayanıklılığını yitiriyor muydu? Öğreneceğine unutuyor, bildiklerinden şüpheye mi düşüyordu? Geride bıraktığı onca şeyden ve onca yıldan sonra böyle yaprak gibi titremek, kendini başa dönmüş gibi hissetmesine yol açıyordu. Yürümüş, yürümüş ama hiçbir yere gidememişti. Belki de dünyanın yuvarlak olması, daima başladığın yere, yani kendine döneceğin anlamına geliyordu.
Küçük bir Anadolu kasabasından İstanbul’un ışıklı gecelerine uzanan bir yolculuğun hikâyesi. Sevginin değil, mecburiyetin birlikte tuttuğu bir ailede büyüyen Narin ilk kez âşık olduğunda yolların nihayet daha büyük yollara bağlandığını, o büyük yolların da başka şehirlere, ülkelere kavuştuğunu anlar. Ve biri gittiğinde arkasında bir yol bıraktığını. Ama o yolların nefrete, ihanete de açıldığını anlaması için aradan yılların geçmesi, dostlukların sınanması, kaybedilenlerin bulunması gerekecektir.
Aşka Şeytan Karışır ve Maraz adlı romanları yayımlandığı yıllarda en çok satanlar listesinden aylarca inmeyen Hande Altaylı’dan yaşamın içinden, samimi ve sarsıcı yeni bir roman.
Yazar Hakkında
1971 yılında Edremit’te doğdu. Galatasaray Lisesi’nin bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi okudu. Çeşitli ajanslarda reklam yazarlığı yaptı. İlk romanı Aşka Şeytan Karışır (2006) yılın en çok satan kitapları arasında yer aldı. İkinci romanı Maraz 2009 yılında yayımlandı.

4 yorum:

  1. bırkac blogdan duydum ben bunu kıtap okuyamayan ben lısteye ekledım tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet okumanızı tavsiye ederim.Listenin ilk sıralarına alın bence:)
      Bende Hande Alatylı'nın diğer kitaplarını alddım sıraya.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. İlk sıralara almanı tavsiye ederim.Tatile gidiyormuşssun İyi tatiller.Bol okumalı ,keyifli güzel bir tatil olur inşallah.Bende senin güzel paylaşımlarını yakından takip ediyorum.Sende benim gibi kitap okumayı çok seviyorsun

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...