13 Şubat 2013 Çarşamba

Kahperengi romanının diziye uyarlaması


Belki haberiniz vardır belkide yoktur ben paylaşıyım dedim.Hande Altaylı'nın Kahperengi romanı Merhamet adıyla diziye uyarlanmış.Ben her ne kadar pek dizi seyredemesemde Hande Altaylı'nın Kahperengi romanını çok sevdiğim için merak ediyorum.
Bu akşam ilk bölümü yayınlanacakmış.
                                
         Konusuda şu şekilde yazıyor;

    Hande Altaylı’nın “Kahperengi” adlı eserinden televizyona uyarlanan, küçük bir Ege kasabasından çıkan ve yoksul bir kız çocuğu olan Narin’in, hayata, azim ve inatla tutunuş hikayesini konu alan “Merhamet”in başrollerinde; Özgü Namal, İbrahim Çelikkol, Mustafa Üstündağ, Burçin Terzioğlu ve Yasemin Allen oynuyor.Dizide, Özgü Namal “Narin”, İbrahim Çelikkol “Fırat”, Mustafa Üstündağ “Sermet Karayel”, Burçin Terzioğlu “Deniz” ve Yasemin Allen da “Irmak” karakterlerini canlandırıyor.Yönetmenliğini Gül Oğuz ve M. Çağatay Tosun’un yaptıkları, senaryosunu Mahinur Ergun’un kaleme aldığı, yapımını da Most Production üstlendiği “Merhamet”in 1. bölümünün konusu şöyle;1. Bölümün konusu ;En yakın arkadaşı çılgın sevimli Deniz’in her zamanki eğlenceli  partilerinden birinde kendi yalnızlığını çeken Narin’in hiç iyileşmeyen yarası, Deniz’in yurtdışından dönen güzel kız kardeşi ile elele kapıdan girer. Irmak bir bankanın genel müdürü yardımcısı olan Fırat ile çıkmaktadır ve niyetleri ciddidir. Aradan geçen onca yıl sonra Fırat,  Narin’i tanımamış  gibidir.Ancak geçmişten gelen ve Narin’in tırnaklarıyla kazıyarak kurduğu huzurlu, güvenli hayatını altüst edecek olan başka gölgeler de vardır.  1996 sonbaharında  bir kasabada  küçük Narin, sınıf birincisi olduğu ve taptığı okulundan eve geldiğinde babası Moskof Recep’i evin önünde  sandalyede kıpırtısız otururken görünce, büyük bir felaket olduğunu anlar. Recep bunca yıl beklediği miras uğruna evli kaldığı Kara Hatice’yi  kendilerine tek kuruş para kalmadığını öğrenince öldüresiye dövmüştür.  Bundan sonra sefil ailenin tek umudu evin büyük oğlu Mehmet’tir.  Beklenmeyen bir gelişme olmuş ve top delisi Mehmet, Yaslıhanspor’un dikkatini çekmiştir. Fırat ve Narin’in yolları geçmişten gelen başka bir  kara belanın, Sermet Karayel’in batık kredisi nedeni ile  tekrar kesişecektir.

10 yorum:

  1. aaaaa
    ben o kitabı çok beğenmiştim özgüyü sevmediğim için açıkçası çokta umursamadım şimdi kesin izlerim

    YanıtlaSil
  2. kitabın sonuna bayılmıştım
    ve fırat karakteri cuk oturmuş bence
    izlerim gibime geliyor :)))

    YanıtlaSil
  3. Kitap- film, kitap - dizi uyarlamaları pek başarılı olmuyor ama
    bakalım bu nasıl olmuş.....
    Deneyelim, görelim....
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. kitap çok güzeldi bende okumuştum merakla bu diziyii bekliyorum ama muhteşem yüzyılla çakışıyor galiba sardırıp sonra izleyeceğim sanırım

    YanıtlaSil
  5. o kitabı yeni alabildim ve daha okuyamadım diziyi izlemeyi düşünmüyorum zaten önce kitabı okuyacağım

    YanıtlaSil
  6. galiba bu kitabın dizi olacağı aylar öncesi benim içime doğmuş.... bloğumda yazmıştım http://demetdoganozgol.blogspot.com/2012/05/kahperengi.html


    :)

    YanıtlaSil
  7. kahperengi... vee merhamet...
    merhamet ne hoştur

    YanıtlaSil
  8. Bilmiyordum canım bu dizinin kitaba ait olduğunu.
    Diziyi izlemedim ama şimdi ilgimi çekti:)
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  9. Ben kitabı okuyana kadar dizisini çektiler. Dizinin birinci bölümünü, tamamını olmasa da seyrettim. Keşke kitabı okumuş olsaydım. Hikaye sağlam olunca dizi de başarılı olur herhalde.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Tek tek cevap veremediğim için kusura bakmayın oğlum hastaydı o yüzden yazamadım ama herkese yorumu için teşekkür ederim.sevgiler derya:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...