1 Şubat 2013 Cuma

Çalıştığım kurum markası ECA-SEREL'in Benim Güvenli Banyom projesi


Çalıştığım kurumun yaptığı bir sosyal projeyi çok hoşuma gittiği için sizlerle paylaşmak istedim.Düzenlenen çocuk karikatür kitabını isteyen kişilere mail atabilirim.Print edebilme imkanınız varsa çocuklara güzel faydalı bir hediye olabilir

Benim Güvenli Banyom’ projesi; Her yıl banyoda yaşanan kazalarda, milyonlarca çocuğun ihmal ve bilinçsizlik nedeni ile sakatlandığı ülkemizde; 5 ile 9 yaş arasındaki çocuklar ve ebeveynlerinin banyo kazalarına karşı bilinçlendirilmesi, sağlığın ve hijyenin ne kadar önemli olduğunun aktarılması amaçlanıyor.

Projenin temelini oluşturan çocuklara ulaşmak ve onların dilinden konuşabilmek için de çizer karikatürist Sn. Erdil Yaşaroğlu ile bir çocuk karikatür kitabı oluşturulmuştur. Tüm çizimleri Erdil Yaşaroğlu’na ait olan bu kitap hikayesi olan bir karikatür kitabıdır; ‘Mert ve Maceracı Ayı Banyolar Şatosu’ olarak isimlendirilmiştir.

Bu projenin çocuklara ulaşabilmesi için, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzalanarak proje ortağı olarak biraraya gelinmiştir. Ve, ilk olarak İstanbul’daki Temel Eğitim Okulları’na giderek, çocuklara bu temel bilgilerin okullarında verebilmesi için Ana ve ilkokul sınıfları ziyaret edilecektir. 5-9 yaş grubu çocuklara ’Benim Güvenli Banyom’ anlatılacaktır.

Kitabın oluşturulması için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Sn.Prof.Dr. Sırrı Bektaş’tan alınan bilgiler ile Erdil Yaşaroğlu’nun çizgileri ile hayat verdiği ’Mert ve Maceracı Ayı Banyolar Şatosu’ hikaye kitabı çeşitli iletişim kanalları ile, ve İstanbul’da ailelerin ziyaret etmeyi tercih ettiği lokasyonlarda açılacak bilgilendirme köşelerinde dağıtılarak çocuklara ve ailelere ulaşılacaktır.








7 yorum:

  1. Ne kadar anlamlı ve akıllıca olmuş. Bilinçli ve duyarlı firmalara hayranım ah keşke ülkemizdeki çoğu firma böyle duyarlı olabilse kutluyorum valla açıkca söylemek gerekirse kaç kişinin aklına gelirdi ki aslında çok önemli olan banyo kazaları? Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi canım benimde çok hoşuma gitti.En önemli kazalar arasında banyo kazalrı tabi.
      Sağol canım

      Sil
  2. Merhaba kesinlikle çok faydalı ve takdir edilir bir proje paylaştığınız için tşkrlr
    bana mail atabilirseniz kitabı sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ben size mail attım.
      Sevgiler

      Sil
  3. Merhabalar kitabinizdan bir tane de biz alabilir miyiz acaba ?? Kizim bir arkadasinda görmüs ve coook begenmis..:)

    YanıtlaSil
  4. Mail adresim asudeasude@yahoo.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail adresinize gönderdim biraz geç oldu kusura bakmayın kızınız umrım mutlu olur
      Sevgiler

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...