7 Şubat 2013 Perşembe

Oğlumun Ağlama krizleri ve huysuzlukları

Oğlum 2 gündür akşamları acaip bir huzursuz.Normalde Efe çok hareketli ve yaramaz bir çocuk değildir fakat her zaman isteklerini ağlayarak halletmek istiyor.Bunun altında yatan en büyük sebep de Oğluma doğduğundan 3,5 yaşına kadar annem ve eşimin babaannesi gün içinde dönüşümlü olarak baktılar destek oldular.Zaten özünde mızmız ve huysuz bir çocuk birde annaanne ve babaanne kıyamayıp her isteği ağladıkça yapınca edede bunu sürekli kullanmaya başladı.Ben buna akşamları müsaade etmesemde banada sürekli denemeye çalıştı.Bende bazen eğer çok yorgunsam aman sussun diye düşünüp yaptım.Normalde disiplinli ve kurallarından vazgeçemeyen biriyimdir aslında.Fakat iş hayatı bazen öyle yoruyorki akşam eve gittiğimde her zaman disiplini sağlayacak gücüm olmayabiliyor.Neticede bu ağlama olayı  zaman zaman daha çok artıyor.Bazen bunun artmasına etken sebepler hasta olması,uykusunun gelmesi,ve ikizleri burcu olmasından kaynaklı  olabiliyor.Ama 5,5 yaşında hala bu sebeplerden ve hala ağlayarak yaptırması fazla geliyor.Sabrım o yatana kadar tükenmiş ve bazen delirecek gibi oluyorum

İki akşamdır sürekli herşeye ağlıyor.İlk gün okula bir arkadaşı Play Station'un elde oynanan versiyonu varmış Psp onu getirmiş efeyle ve birçok arkadaşıyla paylaşmak istememiş.Efede hırslı bir çocuk olarak buna içlenmiş bende istiyorum diye ilk önce bana söyledi.
-Bende efecim bu oyuncak şu anda senin yaşına uygun değil ancak büyüyünce alabiliriz dedim.Bu söylediğimi dinlemedi ve bana 
- anne okulda iki arkadaşımda benimle aynı yaşıt ama onlarada var dedi.
-Olabilir annecim sen seneye okula başlayacaksın ödevlerini yapmazsın derslerine odaklanmazsın dedimonada cevabı
-Ben ödevlerimi yapar ondan sonra oynarım söz veriyorum dedi.
-Bende o çok pahalı bir oyuncak onu almak için para biriktirmen gerekiyor
Ben çocuğun her istediği oyuncağın alınmasına karşıyım eğer birşeyi çok istiyorsa çaba sarfetsinki o oyuncağın kıymetini bilsin istiyorum.Efe hiç kıymet bilen bir çocuk değil
Bu arada biz bunları konuşurkende sakin konuşmuyoruz hep ağlıyor
İlk önce kaç gün para biriktirmesi gerektiğini sordu bende yaz tatiline kadar dedim
Çok diye beğenmedi ben hemen alınmasını istiyorum diye daha çok ağlamaya başladı beni hiç dinlemedi susmadıda sürekli ağladı ağlaya uyudu.
Biraz hastalığıda var burnuda akıyor annem o yüzdende huysuzluğunun arttığını düşünüyor 
Sabah kalkıyor melek gibi bir çocuk.Ama dün akşam yine benzeri sorunlar yüzünden sürekli ağladı
Dün akşam eve gider gitmez her ağlamadığın gün için bir kağıda gülen surat çizelim onlar ne kadar çok olursa bir ödül kazanırsın oda psp olabilir dedim.Ağlayan surat ne kadar çok olursada ödül o kadar uzaklaşır dedim.Dinledi hoşuna gitti.Fakat bir süre sonra yine istekleri için ağlamaya başladı ve ben ağlayn surat çizeceğim zaman kalemi elinden alıp gülen surat çizdi ve ağlamayada devam etti.Bende hemen yatırmaya götürdüm artık yatıyorsun diye baya bir bağırdım kızdım ağlaya ağlaya uyudu.Sabahda yine annecim seni çok üzdüm özür dilerim dedi.Bugün sabah okulda öğretmene sordum efe okuldada huysuzluklar yapıyormu diye ufak tefek akşam siz almanıza yakın oluyor ama onlar her çocukta olabilecek kadar dedi.Ama akşamları bu söylediklerinin iki üç katı ve bu  kadar dengesiz davranışlar sergilemsi beni çok üzüyor ve çok yoruyor.Ne yapacağımı bilemiyorum.
Okulun psikoloğunu aradım danışmak için oda iki gün izinliymiş.:(


11 yorum:

  1. Çocuklar öyle maalesef, bizim 2,5 yaşındaki bücür de, öğrendiler püf noktasını, ağlamakta buluyor çareyi her seferinde :( Yere atıyor kendisini, debelenip duruyor ama sabredip istediğini yapmazsak ve bırakırsak kendi haline bir müddet sonra hiçbişey olmamış gibi geliyor yanımıza. Haklısın çoğu zaman, "Yeter ki sussun" diyoruz ama yanlış yapıyoruz...
    Allah kolaylık versin hepimize ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok haklısın esen keşke demesek yeterki sussun ama hayatın yorucu düzeni işte:(
      Amin canım hepimize allah kolaylık versin:)
      sevgiler sağol:)

      Sil
  2. Deryacığım, bu bir dönem, deneme yapıyor.İşe de yaradığını görüyor neden dozunu arttırmasın, çocuk bu neticede.Mantık yürütüp mantıklı davranması zor.O dirayet büyüklerde bile yok ki:)
    Emre böyle dönemde canımdan bezdirmişti, ben de ona istediği kadar ağlayabileceğini, hatta dinlenip tekrar tekrar ağlayabileceğini söylerdim ve umursamaz görünürdüm; ama sen bana sor, migren haplarını üçer beşer alırdım.Aynı şeyi ilaç içmekte yapardı, hemen kusardı.Baktım olmuyor, oscarlık bir pozla anneciğim, hiç önemli değil, sen kus, ben sana bir daha içiririm.Nasılsa vücudun kusmamayı öğrenecek diye:)
    Sabret güzelciğim, çocuk bu böyle kalmayacak, hatta daha ne yeni marifetlerle şaşkına çevirecek.Anne olmak gerçekten zor.
    En önemli ip ucu, yaparım dediğini yap, yapmam dediğini yapma.Biraz da esnek bırak ki, hep didişme yaşamayasınız.İnan akılları bizden az değil, sadece hayat tecrübeleri yok, onu da hızla elde ediyorlar.İkinizi de öpüyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yine ne güzel şeyler yazmışsınız çok güzel tecrübeleriniz var paylaşamızdan çok mutlu oluyorum gerçekten.
      Oğlunuz şimdi kaç yaşında?
      Sabretmem lazım biliyorum büyüyecek:)
      sevgiler derya:)

      Sil
    2. :)Emre kocaman oldu, 14 bitecek Mayıs'ta:)Çok değişti mi diye sorarsan, ağlamıyor Allah'a şükür ama, sabır taşını çatlatacak kadar inatçı:)
      Allah canlarını sağ koysun.Sevgileri her şeye değer.Efecik de büyüyecek ve kimbilir ne tatlı bir delikanlı olacak.
      Güzel günlerini görmek nasip olsun inşaallah.
      Eklemeyi istediğim bir şey daha var, kayınvalideler ve bazan üzülerek de olsa -anneler; biraz da kendi egemenliklerini sergilemek yahut yaratmak için, bal gibi doğru olanı bildikleri halde genç annenin işini zorlaştırabiliyorlar.
      Ben, onlarla baş edebilmek için baktım uğraşmanın eni sonu yok; direkt Emre'ye çalıştım:)anneciğim, bir çocuğu sadece annesi eğitir, annesinin gözetiminde büyür ve kuralları anne koyar.Büyüklerimizi kırmamak için çok karışmıyorum ama sen doğru olanı zaten biliyorsun, ona göre davran ...misali çocuğu tenhada kıstırıp:)düzgün davranış göstermesini sağlamaya çalışırdım.Ay çok iğğğğrenç miyim ne:):)
      Sabır güzelciğim, sabır, öpüyorum ikinizi dee:)

      Sil
  3. kmokallah yardimcin olsun sen sorjnun zaten farkindasin degisik kisilerin farkli kurallariyla buyumus olmasi simdi senin isini zorlastiriyor bir de calisan bir annesin. istikrarli olup klgisini basja yone cekmek gerekiyor ve onunla sureklu ilgilenmen gerek sen kizip uzaklastikca i senin negatif de olsa ilgini cekmeye calisacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol arkadaşım.istikrar aslında çok doğru haklısın canım sağol önerilerin için
      sevgiler derya:)

      Sil
  4. çocuklar yomu anneyi parmağında oynatıyor valla.Ninelerin payı büyük burda sanırım .Umarım zamanla düzelir gerçekten bir yerden sonra sinir bozucu olmalı sürekli ağlayan,herşeyi ağlayarak yaptıran bir çocuk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım parmaklarında oynatıyorlar canım evet ninelerin hemde nasıl payı var.çok sinir bozucu ama dün biraz daha sakindi en azından:)
      sevgiler derya:)

      Sil
  5. Gülen surat iyi bir yöntemmiş aslında,üstünde durmaya devam etsen işe yarar mı acaba?Mesela kapısının arkasına kocaman bir kağıt yapıştırıp,suratları rengarenk çizsen..Bu konularda daha tecrübem yok ama inşallah düzelecektir,sen kararlı olmaya devam et ne olursa olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam edicem canım mutlaka:)rengarenk olayıda güzel tabi haklısın.Dün akşam daha sakindi.çok teşekkür ederim

      sevgiler derya:)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...