13 Kasım 2012 Salı

Uzun hikaye


Cumartesi eşimle birlikte uzun hikaye filmine gittik.Ben çok beğendim hatta bir sahnesinde baya bir ağladım.Cem her zamanki gibi bu bir film derya diye uyardı ve ağlamama güldü.Son kısımları biraz fazladan uzamış gibi gelsede film güzeldi.Cem önyargılı gitmesine rağmen beğendi.Arkamızda oturan bir iki bayanın yorumları şöyleydi.

Birisi keşke Evim sensin filmine gitseydik diye söyleniyordu.
Başka bir bayanda iyi güzel filmde bu adamın davranışları güzel hoşumuza gidiyorda kızımız böyle bir adamla evlenmek istese izin vermeyiz diyordu
İzlemenizi tavsiye ederim

Filmin konusu:


Mustafa Kutlu’nun ölümsüz eseri olan ve Osman Sınav tarafından sinemaya uyarlanan “Uzun Hikaye”; 1940’lı yıllarda ufacık bir çocukken dedesiyle Bulgaristan’dan göçerek Eyüp’e yerleşen Bulgaryalı Ali’nin (Kenan İmirzalıoğlu) hayatını anlatıyor. Hikaye; 1950’li yıllarda Bulgaryalı Ali’nin delikanlılık çağla zrında Eyüp’te yazlık sinema işletmecisinin kızı Münire (Tuğçe Kazaz) ile birbirlerine sevdalanıp kaçmaları ile başlıyor.

Gözlerinin içindeki kocaman gülümseyişiyle gittiği her yeri güzelleştirme isteği olan Ali’nin karşı koyamadığı eşitlik ve adalet tutkusu da işin içine girince; Münire, biricik oğulları Mustafa ve Ali gittiği her kasabada hayatın farklı bir yüzüyle tanışıyor.
1960’lı yıllardan 1970lerin sonuna kadar uzayıp giden, demir yolları boyunca devam eden ve kasaba kasaba süren “Uzun Hikaye”; kimi zaman hüzünlü ve iç burkan, kimi zaman neşeli ve coşkulu, kimi zamansa heyecanlı ve romantizm yüklü bir macerayı anlatıyor

11 yorum:

  1. kenan imirzalıoğlu'nu pek sevemediğimden bu filmin konusuna dahi bakmamıştım. aklımda olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende pek sevmem ama filmde başka bir tarzda tamamen.Aklında bulunsun gerçekten

      Sil
  2. Ben çok beğendim. Hatta bu akşam Evim Sensin'e gittim ama Uzun Hikaye daha keyifli! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine ne guzel sende benım gıbı begenmıssın.Evım sensın ıle ılgılı cok ılgınc bir durum var ya hıc sevmıyorlar yada begenıyorlar bloglardan okudugum kadarıyla.Aslında merakda edıyorum bır yandan.
      sevgiler

      Sil
  3. ben de onu soracaktım evim sensin mi uzun hikaye mi diye?? ama ben zaten ağlamak için gitmek istiyorum :))
    bu arada derya hanım benim kargom bugün ben okuldayken gelmiş:)) AMA evde bulamayınca geri götürmüşler :(( sabah arayıp 12ye kadar getirebilirler mi diye sorcam olmazsa gidip şubeden alacağım:)) çok teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagıhan aslında ben evım sensınede gıtmek ıstıyorum onunla ılgılı bır kısım begenıyor bır kısım hıc begenmıyor bende merak edıyorum ama uzun hıkaye bence kesınlıkle gıdılesı fılm.Aglamak ıcın gıtmek ıstıyorsan bence aglarsın:)Kargo ılede maıl attım canım sana ınsallah bır an once ulasır kıtaplar elıne
      sevgıler

      Sil
    2. Deryacim kitaplarimi aldim cok tesekkur ederim ..en kisa zamanda okuyacagim..bu aksam gittim evim sensine agladim da ama fahriye evecenin masum kiz hallerini pek komik bulduk...hele o ozcandaki ben dunyanin en karizmatik erkegiyim halleri ...senaryodada tiye alinacak cok abeslikler vardi ama gene de ask bu ya guzeldi be....klasik turk filmi gbiydi iste;-)

      Sil
  4. Bu filmi ben de çok merak ediyorum, Yorumunu da çok beğendim :)
    Bu arada mimlendiin :))
    http://dreamermum.blogspot.com/2012/11/gunahm-neydi-benim-mim-2.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkur ederım arkadasım sevgıler
      Miminide en kıza zamanda cevaplayacağım

      Sil
  5. canım sen beğendiysen kesin güzel bir filmdir..bende ilk fırsatta izlemek istiyorum..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...