7 Kasım 2012 Çarşamba

Hastalıklar ve moral bozuklukları

Cumadan beri hiç iyi zamanlar geçirmiyorum.Ailece hastalandık birde bir yandan moral bozukluklarımız.
Efe geçen perşembe günü okulda birkaç kere kusmuş.Babası okuldan alıncada kapıda yine kusmuş.Eve geldi yine aynı şekilde su içse bile kustu.Cuma günü okula gitmedi ogün toparladı birşey yemesede ateşi çıkmadı kusma tekrarlamadı.Cumartesi akşamı bende mide bulantısı ve ishal başladı gece sabaha kadar tuvalette geçirdim diyebilirim.Artık o kadar halsizleştimki tuvalete gidecek gücü kendimde bulamıyordum.Sabaha karşıda eşim tuvalete tam girecekken başı dönmüş bir ana tuvaletin kapısına düştü bayıldı.İlk defa başımıza gelen birşey ne olduğunu anlayamadım kendine geldikten sonra kalktı yatağa yattı.Düşünce kafası allahtan halıya geldi ama ona rağmen iki gün sürekli ensesi ağrıdı.O gün hiç doğru düzgün kendimize gelemedik patates haşladım mide bulantısı ve ishali keser diye ama onuda yiyemedik.Birde o gün kuzenimin nikahı vardı 
Gitmemek olmazdı zar zor duş aldım bir pantalon tshırt geçirdik bir giyinip bir uzanarak hazırlandık.Hatta akrabalar derya yüzüne birşeyler sürseydin ne oldu böyle sana dediler.Bende gelebildiğime şükrediyorum dedim.Takımı taktım tebrik ettim çıktık.
Neyse pazartesi zar zor işe geldim ishalim kesilmişti öğlen izin aldım çıktım doktora gittik eşimle.
Doktor bir virüs salgını var dedi ve o iki üç gün içerisinde o kadar çok insandan zaten duymuştum.İlaçlarımızı aldık eve geldik dinlendik biraz toparladık ama kaç gündür çorba dışında ailecek birşey yemiyoruz.
Midemizde sürekli bir şişkinlik ağzımızın içi zehir gibi etkisi geçmiyor.
Pazartesi akşamı mobilyacılara gidip kapıların kulpları ,yatak odası ve tv  ünitesinin dolaplarının kulpları ,sandalyelerin derisinin rengi,Yatakodasının başlığının derisinin rengi dahil tüm detayları seçtik.Bugün eşim ödeme yapmaya gidecekti ve adamlarda 15 gün içinde teslim edeceklerdi.
Ve bizde dün o arada boya badana parke ve kartonpiyeri yaptıracaktıkki ; mobilyacılar  dün bizim evde eşim boyacı ile konuşurken aramışlar bizimle çalışamayacaklarını söylemişler.Beynimden vurulmuşa döndüm
Eşime şakamı yapıyorsun dedim hayır dedi fiyatla ilgilimi memnusunuz demiş hayır demiş.
Hiçbirşey söylemeden yok abi çalışamıyacağız demişler.Bizi mobilyacılarla tanıştıran kuzenimizi aradık o konuşsun sorsun diye onada biz onları mutlu edemeyeceğimize inanıyoruz demişler.Ben aradım bu esnaflığa sığarmı ?Bizi yarı yolda bıraktınız?Biz bundan sonra yeni mobilyacı bul ona isteklerini anlat fiyat al detayları konuş tekrar başa dön istemiyoruz dedim.Birde bana gayet ukala ukala abla gayet net biz sizi aklımızdan çıkardık dedi daha çok sinirimiz bozuldu ne diyeceğimizi ne yapacağımızı şaşırdık
Dün boyacıda eşime abi mobilyacımı yok ben sana bir sürü bulurum neden bu kadar canını sıkıyorsun demiş.
Ama size daha öncede yazmıştım o kadar çok hevesliydimki evimde güzel değişiklikler olucak diye tüm hevesim bitti çok canım sıkıldı çok moralim bozuldu.
Dön başa şimdi.Birde kış geliyor.
Bir yandan rahatsızlıklarım yüzünden hediye kitaplarım yazısındaki seçtikleri kitapları adresini veren arkadaşlarıma bugün kargoya verebiiyorum üzgünüm



18 yorum:

  1. Merhaba, çok çok geçmiş olsun.
    Yazdıkların bana, yıllar evvel ailece geçirdiğimiz bir gıda zehirlenmesini hatırlattı.
    Yaşadıklarınız neredeyse tıpatıp aynı.Gittiğimiz doktor, zehirlenmeye neden olan virüsü vücut atana kadar uğraşır, ishali kesmek, virüs atılımını engeller yahut geciktirir.Kontrol altında tutalım,izleyelim, gıda desteği ve bol sıvı alın ama ishali engellemeyin demişti.
    Okuyunca bunları hatırladım, paylaşayım dedim.
    Doktorunuzla irtibatınızı aman diyeyim sıkı tutun.İnşallah tekrarlamaz ve hepiniz sağlığınıza kavuşursunuz.Amin.
    Ev işleriniz sizi üzmüş,vardır bunda da bir hayır.Belki daha sonra iyi ki onlarla çalışmamışıs bile diyeceksiniz.Zor biliyorum ama sıkmamaya çalışın canınızı, sen de eşin de.
    İyilikler diliyorum.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyi geldi yazdıklarınız.Bizde ishali kesmeye çalıştık ilaçla.Çünkü öyle devam etse çok su kaybediyordum diye.Bol bol su içiyorum bende işte.o yüzdende hala vücudumuzda virüsün etkileri sürüyor sanırım.Bende bu mobilyacı olayındada bir hayır vardır diye düşünüyorum ama etkileri taze olduğu için biraz üzgünüm daha.

      Sil
  2. çok geçmiş olsun, ahestebestenin dediği gibi bişi olabilir. çünkü hepinizde aynı şeyler olmuş ailece. tadilata da üzülme. o kadar çok firma, usta varki. üzülmeye bile değmez cnm. siz sağlıklı olunda herşey yoluna girer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol selma.Evet doğru haklısın.İnşallah doğru insanlarla doğru ustalarla karşılaşırız inşallah herşey yoluna girer selma.
      Sevgiler

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun, sizinle çalışmak istemeyenle zaten çalışma arkadaşım, üzülecek ne var..hatta sevin sizinle çalışmayı istemeye istemeye çalışsa, sonuçta b...tan bir iş çıkartsa daha mı iyiydi? Sizinle çalışmayı seve seve kabul edecek birini bulursunuz. Hem havalar boya, badana havası, zamanı değil (naçizane fikrim) hazirana kadar bence bekleyin...boya kokusunda rahat rahat cam, pence, kapıyı açmak varken...kış gün ne boyası?:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)teşekkür ederim gereçkten yorumunuz iyi geldi.Giden zaman ve çabaya,hayallere,emeğe üzülüyoruz işte.
      Hazirandada oğluma sünnet yapmak istiyorum o yüzdende ertelemek istemiyorum
      sevgiler

      Sil
  4. çok çok çok geçmiş olsun.. hemencik iyileşin inşallah..
    şu esnafları bir türlü anlamam zaten.. hem iş yok diye ağlaşırlar, olunca da zor gelir böyle.. hay allahım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol sevgi aynen bende anlamıyorum esnaftan esnafa fark var ama genel olarak böyleler.Babamda esnaf ama istisnalardan biri.Bunlar çok işleri olan tok esnaflardan

      Sil
  5. öncelikle çok geçmiş olsun.
    hiç canını sıkma , kendini birşey zanneden tipler belliki.zaten onlarla çalışsaydın sonra daha büyük problemlerle karşılaşırdın . herşeyde bir hayır vardır unutma,sana şer gibi gözüken bu durum aslında emin ol senın için çok hayırlıdır.Bu benim lafım değil ,bizzat ayetle sabit.Onun için rahat ol,mobilyacımı yok ,hayırlısı ıle cok daha guzelı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylüyorsun gerçekten iyi gelityor söylediklerinizi düşününce.
      Ama bazen üzülünce böyle sağlıklı düşünemiyor.Mobilyacı çokda doğru adam doğru esnaf pek yok piyasada.
      İnşallah güzel olur inşallah görürüm o güzellikleri arkadaşım :)ümidimi kesmeye başladım

      Sil
  6. çok geçmiş olsunn.. güzellikler dünyasına katılıyorum ve şunu eklemek istiyorum kendi hayatımda da moralim bozulduğunda bişeyler ters gittiğinde kendime hep Allah daha başka kaldıramayacağım dertler vermesin derim sende böyle düşün canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dün hatta bizde eşimle arabada gelirken hararetli hararetli dertleşirken bir an trafik durdu samatya hastanesinin katlarında yanan ışıklar ve camdan bakan hasta veya yakınlarını gördüm dedimki allah sağlık versin başka dert vermesin dedim ama işte olay taze o yüzden üzgünüm.
      Sağol arkadaşım söyledikleriniz gerçekten bana moral oluyor

      sevgiler

      Sil
  7. ooo çokkk geçmiş olsun canım ya şimdi okudum bende bu kızdan neden ses çıkmıyor diyordum komşum yaaaa...
    o halde hastaneye gitseniz hemen serum takarlardı inan..
    geçmiş olsun aman dikkat edin ..
    aklında olsun keçi boynuzu pekmezi ishale bire bir oğluşunada verebilirsin bi tatlı kaşığı ...
    mobilyacıda deli mi ne ya
    onlar kesin başka bi yerde daha paralı bi iş bulmuşlardır öyle olunca hemen satarlar insanı...
    sevgiler ışıl

    YanıtlaSil
  8. bu arada bana tekrar mugeisil@yahoo.com.tr mail atarmısın

    YanıtlaSil
  9. Hepinize çok geçmiş olsun.
    Mobilyacı olayına da bence çok fazla üzülme. Çünkü her şeyin hayırlısı. Belki böylesi sizin için daha iyidir ve çok daha iyi bir mobilyacıyla anlaşırsınız.
    Sevgilerimle ^-^

    YanıtlaSil
  10. Geçmişler olsun daha kötüsünden saklasın allah.

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun , Herşeyde bir hyır varmış daha iyi birilerini bulursunuz umarım. Herşeyin başı sağlık siz iyi olunda gerisi halledilir nasılsa.

    YanıtlaSil
  12. Çok geçmiş olsun. Geldi mi herşey üstüste gelir zaten. Çok sinir bozucu tabi ama gerçekten de olmaması gerekiyordu belki.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...