17 Eylül 2013 Salı

Dün bir bugün iki

Efe okula başladığından bu yana dün ilk defa bizsiz okulda kaldı ve kayıınpederim götürdü ve okuldan o aldı.Birde asıl tam gün gideceği okula fena bir öksürükle başladı birde cumartesi parktayken spor aletleri ile gidip oynayıp baş parmağını sıkıştırdı ve tamamen morardı yani okulun tam gün yaralı ve hasta başladık.Bu yüzden ilk 2 gün tam gitmesini istemedim  neyseki artık biraz öksürüğümüz azaldı ve parmağımız biraz daha iyi çok şükür.
Okulda yemeği yemesi için kayıt yaptırdık okul 16:30 'a kadar olduğu için yemeğini okulda yiyecek.Yemeklerini yedikten sonraki teneffüste Eski anaokulundan arkadaşı ile bahçede arkadaşı ile karşılaşmış o kantinden şeker alıyormuş bunada 1 tl vermiş al sende al demiş efede tabiki almış.Akşam yemek yerken anne senin kulağına birşey söylüycem ama kızmıyacaksın dedi.
Söyle oğlum dedim oad bana parayı aldığını ve o parayla şeker aldığını anlattı bende sinirli olmasada biraz tepki verdim dedimki annecim para alınmaz biz sana zaten para verebiliriz ama kantinde sağlıklı yiyecekler satılmadığı için okulda yemek ye diye kayıt yaptırdık dedim ama napıyım canım istedi dedi.Napıyım anne doğarken doktorlar yanlış düğmeme basmışlar falan diye işi şakaya vuruyor.1.sınıf çocuğunun eline para vermenin ne kadar mantıklı olduğunu ve ne diyeceğimi bilemedim.Eşimde bana göre daha sinirlenerek  neden alıyorsun seni sevmiyorum benimle artık konuşma yarında arkadaşına gidip parasını vericeksin diye tepki verdi.Bende ona böyle tepki vermemesi adına kızdım
İkimizde aynı tutum içerinde olmamız gerektiğini düşünüyorum ama her zaman mümkün olmuyor

Bende oğluma güveniyorum parayı gidip arkadaşına verir bir dahada almaz dedim
Birde yanında oturan beraber yemek yediği  arkadaşlarından birine annesi öğleden sonra beslenme getirmiş beslenmede çikolata ,kek varmış annesi gidip sanada alıyıımı demiş oda yok istemiyorum dedim bak kabul etmedim diyor.Arkadaşının anneside annene söyle sanada beslenme koysun demiş.
Ben normalde meyve ve süt koymak istiyordum fakat 2 gündür hasta olduğu için etüte kalmadığı için ve ikibuçukta çıktığı için koymamıştım.
Bu sabah elmasını sütünü ve ufak bir çikolatasını çantasına koydum bakalım yiyecekmi?
Kafam karıştı ve ne yapacağımı şaşırdım nasıl tepki vermem gerektiğinede karar veremedim
Ya bir daha söylemezse böyle birşey yapınca diyede korkuyorum




Dün akşam bu kitaba başlamaya karar verdim.Daha okulda tuvalete nasıl gidicek teneffüse çıkarlarken iterlermi düşermi ,okuma yazmaya başlarken sıkıntı çok yaşayacakmıyız derken tahmin ettiğim yerlerden başka sorunlarla karşılaştık

Tecrübeli annelerden  tavsiyelere fikirlere açığım



7 yorum:

  1. Zor bır donem artık cocugunuz sızın yanınızda olmadııgnız tamamen arkadasları ve gun ıcınde yapacakları konusunda ozgurlesmeye baslıyor. Baskı kurmadan cocuga neyı neden yapması gerektıgını anlatarak aklına yatmasını saglayarak aslında dogru hareket etmesını saglayabılırız tabıkı cocuklarımız robot olmaıdıg ıcın hatalar yapıcaklar hatalarla ogrenecekler keske okullarda hıc aburcubur satılmasa hatta ılk ogretımde kantın degıl de yemekhane sıstemı koysalar saglıklı bır ıkı yemek ya da meyva verseler olur ama ıste aurcubur sektoru buna ızın vermez. Nasıl textıl sektoru kıyafet konusunda degısıklıge ızın vermıyorsa..... Ben dısarda cocuklara cukulata seker uzatan kısılerı de her ne kadar ıyı nıyetlı olsalar da dogru bulmuyorum ama degıstıremeyecegımız seyler var ıste

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler yorumunuz için dediğiniz gibi hiç aburcubur olmasa keşke:)

      Sil
  2. Dertli ama bir o kadar da keyiflidir bu zamanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öylemidir diyorsunuz:)belki zaman geçtikçe keyfini daha iyi alırız:)
      sevgiler

      Sil
  3. Gerçekten çok zor :(Allah yardımcın olsun canım

    YanıtlaSil
  4. Bu kitaba bende basladim ama yarim biraktim , okudugum kisimlar kadariyla guzel ..bu arada minik kuzunun okul hayatinda basarilar..sizede allah kolaylik versin:))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...