15 Mart 2013 Cuma

İlkokulla ilgili kafamda deli sorular

Daha önce tadilat sorunu vardı cok sukur o bitti.Sünnet hazırlıkları ve Nisanda olacak sünnet operasyonu ve sonrasında ilkokul hazırlıklarına baslıyoruz.
Efe bu sene Eylülde ilkokula başlayacak.Evimize yakın bir devlet okulu var oraya başlatmak istiyoruz.Okulun başlamasına daha 5 ay var ama benim kafamda bir sürü endişe ve soru var.
3senedir özel bir kreşe gidiyor.Bu sene devlet okuluna gidicek kolay adapte olucakmı ?
Sabahları okul 9da başlıyormuş eşim işe 8de başlıyor ben 8 buçukta.Onu okula bizim bırakmamız çok zor görünüyor.Eğer bıraksak bile en az 1 saat okulda beklemesi gerekiyor.Evimize çok yakın olmasına rağmen servise vermemiz gerekir o bir yana servise birinin bindirmesi meseleside var.
Alt katta eşimin babaannesi var ondan rica ederiz diye düşünüyorum ama o kabul edermi?
Neticede yaşlı bir insan sabahları erken kalkmak istemeyebilir.Arada sırada hasta olduğunda destek istiyoruz ama bu sürekli olucak.
Birde Efe ona her dediğini yaptırıyor ben bugün okula gitmicem deyip biraz ağlasa oda kıyamayıp gitme diyebilirki bunu bir kaç kez yaşadık.
Hadi bu sorunları hallettik okulda 3 ten sonra etüt gibi kurs oluyormuş.Okul çıkışları 16:30da oluyormuş eşim ancak onu işten çıkıp 17:00de onu alabilicek.O yarım saatte ne yapıcak?Benim zaten imkansız ben 19:30da evde oluyorum.
Bunun dışında bir konuda okuldan çok öğretmen önemli olduğunu herkes söylüyor.Bütün öğretmenlerimiz iyi tabikide ama kötü örneklerde duyabiliyoruz.Nasıl bir öğretmeni olucak acaba?
Off off yani çokmu büyütüyorum çokmu endişe yapıyorum sizce?


12 yorum:

  1. ENDİŞENİZ ÇOK NORMAL İLK OKUL EĞİTİMİ TEMEL BAŞLAMA ÖZGÜVEN VE OKULU BENİMSEMESİ ÇOK ÖNEMLİ...ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin çok sağolun.İnşallah okulunu benimser çok osrun yaşamayız umarım

      Sil
  2. Aramıza hoşgeldin ....
    çok zor işler çoookkk! özel olsa dert devlet olsa dert. Ben özel okula yolluyorum ama tek sebebim tüm gün okulda kalabiliyor olması ,çünkü bizim onu servise bindirme ya da servisden alma konusunda destek alacağımız bir yakınımız yok. Sabah 8 de okula bırakıyorum , akşam 15:30-18:00 arası etüt de var okulda.
    Bir de kötü yanı var ki garibim tüm gününü o duvarlar arasında geçiriyor :(( Bazen çok üzülüyorum
    Çalışan anne olmak büyük vicdan azabı çekme sebebi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk damla.Gerçekten çalışan anne olmak zor hep bir vicdan azabı durumunda haklısın.Oğlum 3 senedir kreşe gidiyor daha şimdiden ara sıra gitmeyince çok mutlu oluyor.Daha yıllarca tüm gün o duvarların arasında kalıcak hep sonrada çalışma hayatı.
      Ben yinede gelişne bütün imkanlara rağmen yinede bizim çocukluğumuz daha güzeldi diyenlerdenim:(
      Hepimizin Allah yardımcısı olsun Damla umarım sizde tez zamanda çözümler bulursunuz
      sevgiler

      Sil
  3. Endişelenmeniz gayet normal ben bile şimdiden düşünüyorum :S eğer mesafe uygunsa sabah sizinle birlikte işe gelsin servis ordan alsın oğlunuzu,akşamda okul yönetiminden rica eder yarım saat güvenli bir yerde bekletirsiniz oğlunuzu. Allah yardımcınız olsun :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol arkadaşım çözüm önerileri için. baba alana kadar akşam okul yönetiminden rica edicez artık:( Allah hepimizin yardımcısı olsun.
      Sevgiler

      Sil
  4. hiç endişe etmiyorsunuz. daha psikopatı tam karşınızda :) ben çocuğum yokken bile okul meselesini düşünüyordum hala düşünüyorum. allah yardımcınız olsun. devlet okullarını pek sevmesemde bazı konulaarda daha iyi olduğunu düşünüyorum. bencede en önemlisi iyi bir öğretmen. çalışan annelerin çocukları için bu saatler çok kötü :( allah yardımcınız olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi Güzin en önemlisi öğretmen ve saatler olayı.Amin canım hepimizin Allah yardımcısı olsun.Bende devlet okulları bazı konularda daha iyi olduğunu düşünenlerdenim
      Sevgiler

      Sil
  5. Bizim şuan çocuğumuz yok ama burada kimsemiz olmadığı için benimde cesaretim yok. Ucundan da olsa endişelerimiz benziyor. Benim daha olmadan yalnız nasıl bakarım diye düşünüyorum. Birde büyüyünce aynı meseleler bizde de olacak. Çalışan annenin derdi hiç bitmiyor sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet arkadaşım gerçekten çalışan annenin sıkıntısı hiç bitmiyor sende haklısın canım ama şimdiden endişelenme mutlaka destek olacak birileri olur sanada.Allah hepimizin yardımcısı olsun
      Sevgiler

      Sil
  6. Her zaman devlet okullarından yana oldum, özel okula karşıyım... Zaman ne gosterecek bılmıyorum ama ilk okulda öğretmen çok önemli! okul çok da önemli değilmiş. Dershaneci arkadaşlarım da aynısını soyluyor.
    Endıse etmenız ve yol çare aramanız çok normal. Bakalım ben ne yapacagım... Paylasıp yok gosterırsenız sevınırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım bende özel okula karşıyım ve bunun bir tane değil birçok sebebi var.Öğretmen en önemli madde kesinlikle herkesin söylediği bu şekilde.İnşallah eylülde herşey gönlümüze olur paylaşırım canım tabikide.Allah hepimizin yardımcısı olsun:)
      Sevgiler

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...