12 Temmuz 2013 Cuma

Kardeşimin Hikayesi-Zülfü Livaneli




Bu kitabıda bitirdim.Ramazanda öğle tatillerinde yemek olayı olmadığından yerimde oturup veya toplantı odasına geçip kitap okuyabiliyorum.Böylece daha çok kitap okuma imkanım olabiliyor.Zülfü Livaneli'nin bu kitabını belki daha önce okuduğum kitabı daha çok beğendiğim için belki bi Serenad gibi bir roman beklediğim için bende biraz hayal kırıklığı yarattı.Kitap sonuna kadar daha ağır giderken birden sonunda olay bağlanıyor ve şaşırtıcı bir son oluyor.Ama yinede okunmalı tabiki.


KİTAP ÖZETİ
Sakin bir balıkçı köyünde genç bir kadının cinayete kurban gitmesiyle başlar her şey. Dünyadan elini eteğini çekmiş emekli inşaat mühendisiyle genç, güzel ve meraklı gazeteci kızın tanışmasına da bu cinayet vesile olur. Kurguyla gerçeğin karıştığı, duyguların en karanlık, en kuytu bölgelerine girildiği hikâye, daha doğrusu hikâye içinde hikâye de böylece başlar. Modern bir Binbir Gece Masalının kapıları aralanır. Ancak bu kez Şehrazad erkektir.

Kardeşimin Hikâyesi aşkın mutlulukta ulaşılacak son nokta olduğuna inananları bir kez daha düşünmeye davet eden, aşka, aşkın karmaşıklığına ve tehlikelerine dair nefes kesen bir roman. Her sayfada yeni bir gerçekliği keşfedecek, kuşku ile kesinliğin sınırlarında dolaşacaksınız.

Mantıksız gibi geliyor ama o sabah uyandığımda tuhaf bir haber alacağımı biliyordum. Karadenizin lacivert dalgalarıyla baş başa kalmış olan bu ıssız köyde geçen her gün birbirinin aynısı olduğu için burada insanların heyecanla konuşacağı olaylara pek sık rastlanmazdı. O günün de ötekiler gibi sessizce akıp gitmesi gerekirdi ama galiba başka şeyler olacaktı. O mahmur sabah saatlerinde bir cinayet haberi alacağımı bilmiyordum elbette ama bir haber gelecekti. Daha yataktan çıkmamıştım, gözlerim kapalıydı, arkalarında fosforlu çizgiler bırakarak yıldırım hızıyla hareket eden mor tavşanları izliyordum.

10 yorum:

  1. canım bu kitap bendede serenaddan sonra hayal kırıklığı yarattı..kitabın sonuna kadar çok sıkıldım ama yinede hadi devam ediyim sonu ne olacak acaba diyede elimden bırakmadım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım bendede öyle oldu.Seninle bu konuda zevklerimiz aynı zaten
      sevgiler

      Sil
  2. Yine aynı benzetmeyi yapacağım ama ne yazık ki "Süper market kitabı ".Zülfü Livaneli şarkı söylesin ne olur yazmasa da olur. Kolay kolay böyle ağır yorum yapmam ama ne yapayım hiç olmamış :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Yok yinede haksızlık etmeyelim leylanın evi serenad ve mutluluk kitapları daha güzeldi.sevgiler

      Sil
  3. Keşke özetini vermeseydiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden ne sakıncası varki?

      Sil
    2. Özet vermeniz bence de doğru değil.

      Sil
    3. Arkadaşlarım o kitabın arka kapak yazısı (bir nevi özet)kitabın konusunu anlatan bir yazı ve kitabı almak istediğiniz herhangi bir sitede bu yazıyı görebilirsiniz bu yazı alıntı bir kapak yazısı yani.O yüzden neden ne sakıncası var diye yazdım
      sevgiler

      Sil
  4. bende Serenad ı okumadım henüz aldım sırada bekliyor.Kardeşimin Hikayesi değişik bir öykü , güzeldi bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seranad çok güzel mehtap mutlaka okumalısın arkadaşım.Kardeşimin hikayeside kötü değpil sadece serenadı okuduktan sonra bu onun gibi gelmiyor
      sevgiler

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...