19 Ekim 2016 Çarşamba

KIŞ HASTALIKLARINA MUCİZEVİ ÇÖZÜMLERİM


Alerjik öksürüğü olan bir oğlum olduğu için yaklaşık beş altı senedir öksürüğe, gribe, kış hastalıklarına çözümler arayışındayım. Oğlumda okula gittiği için ve öksürüğüde alerjik olduğu için maalesef  bizim kış hastalıklarımız bitmiyordu. Birde okula giden çocuk hastalığı eve getirip kardeşinede bulaştırdığında durum dahada içinden çıkılmaz hal alıyordu. Bazen 3 ay boyunca geçmeyen öksürüğümüz bile oluyordu. Bunun için alerji uzmanına gidip testlerini de yaptırdık.Fakat testlerde de tam olarak net bir durum çıkmıyordu. Bana sonbahar geldiği zaman sıkıntı gelmeye başlıyor devamında da zaten kış hastalıklarımız başlıyor. Sonbahara girer girmez daha önceki yazımda paylaştığım bağışıklık güçlendiricileri kullanmaya başladık. Tabi hastalıklar başlayınca ilaçlar dışında çözümler arıyordum maalesef bulamıyordum.
      
                                             


Geçmeyen uzun süren grip ve öksürüklerimiz de bir akrabamız soğan ile bal karışımı önerdi. Orta boy bir Soğanı dörde bölüp cam kavanoza koyup üstüne bir yemek kaşığı bal ekleyerek kavanozu kapatıp yaklaşık 3-4 saat bekletiyoruz. Çocuklarda günde 3 kez 1 tatlı kaşığı büyüklerde ise günde 3 kez bir yemek kaşığı içiliyor. Soğanın Antibakteriyel özelliği sayesinde ciddi bir tedavi etkisi olduğunu söyleyebilirim.

Yalnız küçük olan bebeklere bal'a karşı alerjsi olabilme ihtimali ile dikkat etmek gerektiği kanaatindeyim.Oğlum 9 yaşında olduğu ve bala alerjisi olmadığı için sorun olmadı. Fakat kızım 2 yaşındayken verdiğimde vücudunda kırmızı benekler çıktı ve ben hemen bıraktım.

Bunun dışında ikinci kış hastalıklarına mucizevi çözümüm de ; oğlumun gece geçmeyen öksürük nöbetlerinde ayağının altına vicks sürüp sonra çorabını giydiriyordum ve anında öksürüğü kesiliyordu. Tabi vicks'ide bebeklerde araştırmadan kullanmamakta fayda var.

Ayrıca siyah turp'u oyup içine bal koyup bir gece bekletip sonra içirdim ve onunda oğlumda faydasını gördüm.

Bunlar tabiki bizim kış hastalıklarına çözümlerimiz olarak faydasını gördük. Anneler kendini çocukların geçmeyen kış hastalıklarında çaresiz görebiliyor bir çözüm arayışına giriyor. İlaçların hem faydasını görmeyip birde devamında bir süre sonra antibiyotiğe gerek duyulduğunda insan daha çok üzülüyor. Belki siz de bunları deneyip faydasını görmüşsünüzdür yada sizinde kış hastalıkları için başka güzel çözümleriniz de varsa benimle paylaşırsanız sevinirim .Bende bu deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim umarım sizde faydasını görürsünüz





4 yorum:

  1. Aaaa.. Çok ilginçmiş. Ben bal ve siyah tup duymuştum hatta annem yapar ama soğanı ilk defa senden duydum. İyiki de duydum çünkü benim kızım da alerjiye yatkın. Çok iyi anlıyorum seni.


    Bu arada takipteyim sizleri de kızımla blogumuza bekleriz.

    http://berilcimcime.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Tebrikler...www.emlak-sitem.blogspot.com.tr ye de bekleriz

    YanıtlaSil
  3. Tebrikler...www.emlak-sitem.blogspot.com.tr ye de bekleriz

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...