24 Kasım 2011 Perşembe

EFE'MİN BİTMEYEN ÖKSÜRÜKLERİ

Evet tam öksürük bitti yaşasın yeni doktorumuzun verdiği ilaç artık iyi geldi çözümü bulduk derken.Dün akşam başlayan burun akıntısı ve öksürük daha sonra akabinde sabaha karşı altı buçukta tekrar atağa kalkan öksürük krizi ve akabinde kusma olayları yaşıyoruz.Ben tabi bu durumda hemen içime bir anda sıkıntı çöken depresyon modunda bir anne oluyorum.Ne yapmayalım  ilaçlardan bıktık bir çok bitkisel yöntemi de denedik geçenlerde odasının havası kuru diye soğuk buhar makinesi de aldık.

Bitkisel yöntemler dersek deniz kadayıfı,turp ile bal,zencefil ile bal,limon zeytinyağı bal,soğan ile bal karışımları derken duyduğum bir çok şeyi denedim.Tabi ki bunları denedik derken bir iki kere denemeden sonra kötü tat alan oğlum içmek istemiyor şurupları daha kolay içiyor.Bu arada doktor dedi ki tere çok dikkat etmeniz lazım bu tarz alerjik öksürükler ufak bir terde tekrar öksürük başlar.Ama efe okula gidiyor 5 yaş grubunda ve bu okulda ilk olmakla beraber okul hayatında ikinci senesi.Dün okul akvaryuma geziye götürdü orada terlemiş ama öğretmenim okula dönünce değiştirdi üstümü dedi.Durdum kaldım ne diyebilirdim ki öğretmenimizi bu konuda sürekli tembihliyordum ama yine olan oldu.Çocuklarımızı gönderiyoruz okula önce Allah'a sonra öğretmenlerimizin vicdanlarına emanetler.

Geçen sene hastalık yüzünden çok zor bir sene geçirdik ilk sene böyle olur bağışıklığı güçlenecek ikinci sene o kadar olmaz diye duydum hep.Ama biz Ekimde açtık sezonu.Bakalım İnşallah bir çözüm buluruz ve böyle devam etmeyiz.Yavrum sabah burunu akarken bir yandan öksürürken iki öğretmenine aldığımız çiçeği götürüp nasıl vereceğini ve verirken ne diyeceğinin provasını yapıyordu tabi bende bir yandan acaba göndermesem mi ama göndermeyince ben evde olmadıktan sonra yine aklım onda olucakdı .Bir kaç gün önce blog'larda gezinirken http://ikizbuyutmek.blogspot.com/2011/11/oksurugun-devas.html#more bu blog da bu yazıyı okudum bende efede öksürük başlarsa deneyebilirim bizim mucizemiz de olur diye düşünmüştüm ki öksürük başladı bile.Eşime bugün kestane balını sipariş ettim almış bugün deneyeceğim inşallah çözüm olur.kuzucumun yaz tatilinden bir fotoğrafı.Üç-dört ay öksürüksüz bir yaz geçirmiştik.
http://ikizbuyutmek.blogspot.com bloğunuzda yazdığınız yazı için teşekkürler.İnşallah bize ve herkese çözüm olur
Allah sağlık sıhhat versin herkese.
                                         kuzumun Antalyadaki tatilimizden bir fotoğrafı.

8 yorum:

  1. Siz de bizimle yanı aylarda öksürmeye başlıyorsunuz demek ki.Biz geçen yıl hastanede yatarak her türlü testten geçtik ve hepsi negatif çıkmıştı en son KBB doktorumuza geniz eti olabilir mi şüphesi ile gittik ve normalden %90 daha büyük bir geniz etimiz olduğu ortaya çıktı Şubat ortasında onu aldırdıktan sonra biraz düzelme olmuştu ama bu yıl eylül sonu gibi yine aynı şikayetlerimiz başladı.

    Benim araştırmalarım ve doktordan aldığımız bilgiler doğrultusunda sorunun kökeninin alerji olduğu ortaya çıktı.

    Ama bunu öğrenene kadar yaklaşık 10 tane doktor değiştirdik 15 günden fazla hastanede yattık.

    Geniz eti normalden büyük olan çocukların büyük bir çoğunluğu alerji derdinden muzdarip.
    Benim size nacizane önerim önce bir KBB uzmanına geniz eti ve sinüzitten şüphelendiğinizi söyleyerek bir göstermeniz olur.Çünkü geniz eti büyük olursa öksürüğün şiddeti de kötü oluyor zaten büyük olan geniz eti mikrop alması ile beraber daha da şişip hava yolunu kapatıyor.
    Daha sonrasında da bir alerji doktoruna götürebilirsiniz.
    Maalesef ki çocuk doktorları konunun uzmanlarına yönlendirmeden kendileri halletmeye çalışıyor hal böyle olunca da sorun büyüyor.

    Ben kestane balının çok faydasını gördüm kızım artık rahat uyuyor çok şükür.Bu arada soğuk buhar makinesi benim kızımın öksürüğünü arttırdı nem ona iyi gelmedi ben şimdi kaloriferin üzerine bir kapla su koyuyorum oda havası nemleniyor.
    İnşallah bal sizde de işe yarar.
    Çok geçmiş olsun.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun umarım şifa olur bende yazıyı okuduğumda aylinin yazısı aklıma gelmişti ona yönlendirecektim ki yazının sonunda okumuşsuz.umarım şifa olur
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ayyy pek de yakışıklı oğlunnn:)) aman nazar değmesin

    YanıtlaSil
  4. bende ikizannesinin tavsiyelerinden sonra kestane balı içirmeye başladım,bize iyi geldi,umarım Efe 'ye de iyi gelir,öksürüğünden kurtulur.

    YanıtlaSil
  5. Efeye iyi geldi sayılır hatta şimdi hasta değil ama hergün olmasada bazen sütüne katıyorum bir arkadaşımada bir balcı çocuklara kestane balı verilmemesini karaciğerine iyi gelmeyeceğini söylemiş bende internetten tekrar araştırdım ama böyle bişey yoktu.Sizinde oğlunuzun adı efe ne güzel bizde birde ismimizin başında selim var:)

    YanıtlaSil
  6. sonsuz dekorasyon.teşekkür ederim oğlumla ilgili yorumunuz için:)

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim sezobigo konuyla ilgilendiğin için:)neyseki çözdük olayı .inşallah çocuklarımız hiç hasta olmaz

    YanıtlaSil
  8. bizimde isminin başında cihan var:)))Selim Efe 'de çok tatlı maşallah:)sevgiler.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...