27 Ağustos 2012 Pazartesi

SANAL DÜNYADAN GERÇEK DOSTLUĞA

Bayramın yoğunluğu ve bayramdan sonra beraber çalıştığım arkadaşımın izine çıkması sebebiyle bloğuma fazla vakit ayıramadım.Bundan sonrada düğün ve tatil olayları var ama yinede yazılarımı aksatmamaya çalışacağım siz yine takipte kalın beni ihmal etmeyin:)Ben yorum yazamasamda çok sevdiğim  blogcu arkadaşlarımı mutlaka okumaya takip etmeye çalışıyorum

Birgün blog dünyasına adım attığımda bu dünyadan güzel bir dost edineceksin deseler inanmazdım ama oldu işte.Dün blogcu arkadasım sevilim ile uzun süren yazısmalardan sonra bulustuk cok çok güzel 2 saat geçirdik.Sevil  efeyi görmek tanımak istediği için onuda götürdüm.Efe her ne kadar sevil ismini söyleyemeyip sebil abla desede oda sevil ablasını çok sevdi.Sevilcim kendi bloğundada yazmış bugün http://sevilindenizi.blogspot.com/2012/08/dolu-dolu-5-sene.html arkadaşlığımız konusunda aynı duyguları yaşıyoruz aynı düşünüyoruz.Belki yeni tanıyorsun nasıl bu kadar emin olabiliyorsun diyeceksiniz.Ben normalde yeni tanıştığım zaman insanlarla mesafeli hatta soğuk insan diye tabir edilen insan ,kendime göre temkinli bir duruşum vardır.Ama onun kalbinin güzelliğinin yüzüne yansımasından, konuşmasından,içtenliğinden ,gülen yüzünden  öyle güzel bir elektrik alıyorsunuzki işte benim arkadaşım ben onu yıllardır tanıyorum sanki diyorsunuz.Zaten daha öncede bahsettiğim gibi çocukluğumuz aynı yerlerde geçmiş.Bende o yerlerden evlenincede ayrılmadığım için yine aynı ortamlarda bir mekan seçtik.


Bundan sonrada arkadaslığımızın çok güzel devam edeceğimizi düşünüyorum.İkimizde aynı hafta farklı yerlerde tatilde olacağız sonra dönüşte ben onu mümkünse evimde ağırlamak isterim her ne kadar onun gibi marifetli olamasamda.Sonrada onunla başka güzel planlarımızda var bakalımİşte dünden resimlerimiz




17 Ağustos 2012 Cuma

ŞEHİR TİYATROLARI -HARBİYE AÇIKHAVA

Şehir tiyatrosunun oyunlarını takip eder fırsat buldukça internetten alır gideriz.Birkaç senedirde Harbiye açıkhava tiyatrosunda oyunları mayıs ve eylül aylarında çıkıyor.Ben Şark dişçisi ve Lüküs hayat oyunlarına birkaç kez gittim.Açıkhavada'da seyrettim eğer tatilde olmasaydım.Şark dişçisi'ni tekrar seyretmeye gitmek isterdim sizlerede iki oyunuda eğer vaktiniz varsa seyretmeye gidin derim
Biletlerin fiyatlarıda gayet uygun oluyor


İBB Şehir Tiyatroları Eylül Ayında da “Müzikal Geceler” ile Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın düzenlediği Müzikal Geceler, 16-17 Eylül 2012 tarihlerinde seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.
İBB Şehir Tiyatroları, 16-17 Eylül 2012 tarihlerinde ilgiyle izlenen müzikalleri sahnelemeye devam ediyor. Ekrem Reşit Rey’in yazdığı, Cemal Reşit Rey’in müziklerini yaptığı, Haldun Dormen’in yönettiği Lüküs Hayat ile Hagop Baronyan’ın yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği Şark Dişçisi adlı müzikal oyunlar, “Müzikal Geceler” adıyla Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde seyirci karşısına çıkıyor.
Şark Dişçisi               16 Eylül 2012 Pazar Saat: 20.30
Lüküs Hayat              17 Eylül 2012 Pazartesi Saat: 20.30
Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi
Kadırgalar Caddesi
Harbiye / Şişli
“Müzikal Geceler”in biletleri 22 Ağustos 2012 Çarşamba gününden itibaren Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi gişesi ve www.ibst.gov.tr’den temin edilebilir.









16 Ağustos 2012 Perşembe

BAYRAM HEDİYEM VE INSTAGRAM RESİMLERİM

İlk önce bayram hediyemden bahsediyim.Blogcu arkadaşlarımdan gerçek bir dost olacağımıza inandığım Sevilim bana bayram kartı ve yanında çoooook güzel notuyla türk kahvesi gönderdi ve ben  çok mutlu oldum.Postacı benim yüzümdeki o sevinci gördü acil posta olarak gönderilmiş dedi.Ben ona maalesef herhangi bir bayram hediyesi gönderemedim.Sevil ile bayramdan sonra buluşmaya karar verdik.Çok fazla ortak noktamız var.Hatta çocukluğumuz aynı yerde geçmiş.Ben böyle güzel bir arkadaşım olduğu için çok mutluyum buluşacağımız içinde heyecanlıyım.
İşte hediyelerim;


Düğün için aldığım elbisem.Düğüne gittikten sonrada kına ve düğünde elbiselerimle resimleride yayınlarım artık


İki gün önce gelen kitaplarım;
Erkek dedikodusu 2 kitabımı bitirdim.Bununla ilgili bir postda yayınlayacağım

Selindrella serisini yazan Ekin Atalar'ın üçüncü kitabı

Annemin benim küçüklüğüme benzettiği Komşumuzun kızını severken kıskançlıktan surat yapan efe



     Bir akrabımızın bebeği bayıldım ben ona.Kız bebek birde uslu bebek görünce dibim düşüyor

Sonbaharda Okula Dönüş Hazırlıkları H&M KIDS'le Başlar!


Sonbahar kapımızı çalarken okula dönüş hazırlıklarına başlamanın tam zamanı. Şimdi hem oyun, hem de eğlence için çok sevimli çocuk kıyafetlerimiz var. Bu sezon H&M KIDS ekoseleri, tüvit kumaşları ve enteresan detaylarıyla İngiltere’den ilham aldı!

Bizler H&M olarak, çocuk kıyafetlerimizde standartlarımızı yüksek tutuyoruz. H&M KIDS ürünlerinin çocukların istedikleri gibi hareket etmelerine dayanıklı olması, hem de oyun saatinin daha sakin anları için yeterince yumuşak olması gerekiyor. Kullanışlı olduğu kadar, çocuğunuzun cildine karşı nazik, çevreye karşı da duyarlı olması lazım. Bu nedenle de popüler basic ürünlerimizin çoğu organik pamuktan üretiliyor.

H&M’den çocuk kıyafeti alırken güvende hissedebilirsiniz. Ürünlerin her biri çocuklar için güvenli olduğundan emin olmak üzere bir takım testlerden geçiriliyor. Örneğin tüm dış giysilerimiz kazaları engellemek amacıyla ayrılabilir kapüşonlara ve sımsıkı tutturulmuş düğmelere sahip.


H&M KIDS’le Okula Dönüş’ü ve sonbaharın gelişini yeni bir kampanyayla kutluyoruz! 15–26 Ağustos tarihleri arasında yapacağınız her 20 TL’lik alışverişe, 27 Ağustos – 9 Eylül 2012 tarihleri arasında tüm koleksiyonlarda kullanabileceğiniz 10 TL’lik hediye kartı H&M mağazalarında sizleri bekliyor.

Hangi etkinlik için olursa olsun, yeni favorilerinizi seçmek çok kolay. H&M hem çocuklara, hem de yetişkinlere neşeli bir sonbahar diliyor!




H&M’in kampanya ve yeniliklerinden haberdar olmak için sitesini ve sosyal ağ hesaplarını takip edebilirsiniz:

http://www.hm.com/tr/
http://www.facebook.com/hm
https://twitter.com/hmturkiye
http://www.youtube.com/user/hennesandmauritz

Bir bumads advertorial içeriğidir.

15 Ağustos 2012 Çarşamba

KOTON ELBİSE-DÜĞÜN HAZIRLIKLARI




Malum eşimin kuzeninin gönendeki düğünü için alışverişlerimiz hızla devam ediyor.Düğün için Zeropoint'ten saks mavisi bir elbise beğendim aldım fakat henüz etek boyu kısalması gerektiği için teslim alamadım.Kına gecesi için normalde elbise almayacak evdeki elbiselerden birini giyecektim.Fakat dün markafoni'de gezinirken yine kendimi tutamadım.Koton'da daha önce gördüğüm beğendiğim elbisenin daha önceye göre fiyatının düştüğünü gördüm.Sade bir elbise istiyordum.İnşallah haftaya elbise gelicek umarım üstümdede elbise güzel durur.Düğün içinde bir yandan şık bir küpe almak istiyorum onada bu haftasonu artık bakacağım.Efe'yede saks mavisi bir capri aldık.Cem'de kol düğmesini ve kravatını saks mavisi alıp ailece şık bir uyum sağlamak istiyoruz.Düğünden geldikten sonra resimlerimi bol bol görüceksiniz :)


14 Ağustos 2012 Salı

KADİR GECESİ DUALARIMIZ


Ben bu aralar Ramazan ayının son günlerine istinaden yorgun halsizim.Kimi zaman baş ağrısı mide ağrısı çekiyorum.Ayın başlangıcından bu yana 4 kg verdim.Bu arada bir yandan bayramdan sonraki tatil ve düğün hazırlıklarımızı yapıyoruz.Bayramda bir yere gitmeyip akraba ziyaretleri ile geçireceğiz
Herkesin kadir gecesi mübarek olsun.Allah dualarımızı kabul etsin.





10 Ağustos 2012 Cuma

ERKEK DEDİKODUSU VE YENİ KİTAPLARIM

Bu aralar nerdeyse sene başından beri okumadığım kadar kitap okuyorum.Bunda ramazan'ın büyük etkisi var.Ramazanda öğlen yemek yeme olayı olmayınca yemekhanede arkadaşlarla muhabbetde olmuyor.Bunun yerine vaktimi kitap okumayla değerlendiriyorum.Öğlen okuyunca kitaba akşam yolda , evde hep devam etmek istiyorum.Tabi bu durumdan çok memnunum.Bir önceki okuduğum Leyla isimli kitapta çok üzüldüğüm için Erkek dedikodusu'nu eğlenceli bir kitap olduğunu düşündüğüm için tercih ettim.Gerçektende eğlenceli keyif aldığım bir kitapdı yanılmadım.Erkek dedikodusu-2 kitabıda çıkmış onuda almak istiyorum


Arka Kapak



Derin ve Pera, birbirini tanımayan iki kadın, ortak bir arkadaşlarının düğününde "bekârlar masası"na düşerler, bu talihsizliklerini sohbetle bastırmaya çalışırken, koyu bir muhabbet başlar. Derin ve Pera'nın birbirlerine anlattıklarını, sırlarını, güldüklerini, ağladıklarını dinlerken masadaki 3. kişi olarak sizin de sohbete dâhil olmamanız mümkün değil. Her türlü dedikodunun döndüğü bu masaya davetlisiniz, bakalım Derin ve Pera neler anlatacak? Neler yaşayacaklar?


Geçenlerde Marmara Forum Alışveriş merkezine gittim.Alışveriş merkezine gidilirde ben D&R'a uğramazmıyım.Cem'e de yanımda bekleme sende başka mağazalara bak istersen,ben rahat rahat bakıp keyif almak istiyorum dedim ve iki tane kitap aldım



Birisi Ayşe Kulin'in yeni kitabı sessiz öyküler'i okumaya başladım.Can yayınları indirimindende bir tane kapmadan olmazdı Nihal Yeğinobalı'nın Sitem isimli kitabını aldım umarım en yakın zamanda ikisinide bitiririm

9 Ağustos 2012 Perşembe

Siz Hiç LSV Dükkan Çikolatası Tattınız mı?

 LSV Dükkan yani Lösev Dükkan’ında lösemili çocuklarımızın anneleri kendi elleriyle hazırladıkları organik kurabiyeler ve birbirinden renkli el emeği, göz nuru el işlerini sizlere sunuyor. LSV Dükkan bundan tam 12 sene önce LÖSEV Ankara’da, küçücük bir atölyede 5 anne ile başlayan bir çalışmayken bugün yüzlerce annenin ekmek parasını kazandığı meslek atölyeleri haline geldi.                                      

Beslenme ile kanser arasındaki yakın ilişkiye dikkat çekmek için kurulan bu minicik atölye, seneler içerisinde azim, sevgi ve inançla büyüdü. Giderek büyüyen ve insanın içini ısıtan bu başarı öyküsü, LSV Dükkan markasını yaratmaya kadar uzandı. Lösemili çocuklarımızın annelerinin umutlarını, hayallerini işlediği, sevgiyle yoğurduğu her bir LSV Dükkan ürünü sevgili çocuklarımızı hayata bağlayacak.

Tüm renkleri ve lezzetleri ile Türkiye’nin her yerinden LSV Dükkan’a www.lsvdukkan.com üzerinden ulaşabilir ve sipariş verebilirsiniz.

Lösev’i Twitter’da @losev1998 hesabından takip edebilir, #LosevHayatVerir hashtag’i ile  paylaşımlarınızla destekleyebilirsiniz.


Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.

8 Ağustos 2012 Çarşamba

KIZ KIZA İFTAR YEMEĞİMİZ

Bugünde dahil olmak üzere yedi akşamdır evimde iftar yapamıyorum.4 günü iftar davetlerinde ,diğer günlerde dışarıda yedik.Hepside birbirinden güzeldi ama artık evde yemek yemeyi özledim.Buda ancak yarın akşam mümkün olucak.Dün eski işyerinde tanıştığımız birbirimizi çok sevdiğimiz iki arkadaşımla buluşup iftar yaptık çok keyifliydi uzun süredir görüşemiyorduk çok güldük çok konuştuk çok yedik resimler çekindik.Eminönünde Cafe kat4 isminde manzarası çok güzel bir yerdi.Çok hoşumuza gitti.Servislerinde birkaç sorun oldu oda iftar zamanı olduğundan kaynaklandığını düşünüyorum









7 Ağustos 2012 Salı

ACAYİP Mİ ACAYİP SORULAR MİMİ

Sevgili deeptone 'un ikinci mimi ;


Mim soruları:

Çaresi bulunmayan bir hastalığa yakalandınız ve bunun sonucunda yaklaşık 1 yıllık ömrünüzün kaldığını öğrendiniz. Kalan 1 yılınızda ne yapardınız ?

Klasik bir cevap olucak en öncelikli ailem eşim ve oğlumla bol bol vakit geçiririm hemen işten ayrılrım.Bol bol gezerim.Gitmek istediğim görmek istediğim yerlere giderim.Yemek istediğim her şeyi yer kilo olayına takılmazdım.Ama insan 1 yıllık ömrü kaldığını öğrenip tüm bunları mutlu bir şekilde keyif alarak yapabilirmi emin değilim:(Olmasın hiç kimseye böyle bir durum.

Fobileriniz , takıntılarınız var mı ? Varsa neler ?

Takıntıar çok daha önce anlatmıştım saymakla bitmez hatta burada yazdıklarım takıntılarım
Fobilerim Öncelikli olarak deprem.Deprem dışında fareler, köpekler, en çok korktuklarım.


Bir sabah kalktınız ve dünyada hiç bir insan olmadığını öğrendiniz, ne yapardınız ?  

Olmasın öyle  ben yaşayamam kimse olmadan:)

Dünyayı dolaşmak isteseniz hangi ülkeden başlardınız ? Neden ?

İtalya,Fransa,İsviçre'nin olduğu bir tura katılmak isterim.Bu ülkeleri merak ediyorum

İtiraf edin prens/prenses e dönüşür diye kaç kurbağa öptünüz ?

Hiç öpmedim tabiki. Kurbağa öpemem ben sonunda prensde olsa:)

En son yaşadığınız küçük düşürücü , unutamadığınız olay ?

Çok şükür yaşamadım inşallah yaşamamda.Şu anda aklımada gelmiyor olabilir

Asla yanınızdan ayırmadığınız 3 şey ?

Kitap,anahtarlık ve cüzdan.

Hayatınızın bir kitap/ film olmasını isteseydiniz hangi kitap/film olmasını isterdiniz ?

Hiç aklıma gelmedi

En yakın arkadaşınızın bir uzaylı olduğunu ve sizi ilk denek olarak kendi gezegenine götüreceğini öğrendiniz, ne yapardınız ? 

Eğer onun için gitmem önemli ve acil bir durum için ise giderdim
İsviçreli bilim adamları görünmezlik hapını buldu ve siz bu hapı kullanan ilk kişisiniz. Hapı kullandıktan sonra yapıcağınız ilk şey nedir? 

Kötülükler savaşlara sebep olanları bu dünyadan yokolmasını sağlardım

6 Ağustos 2012 Pazartesi

KÖTÜ HİSSETME MİMİ


Blogcu sevgili arkadaşım  Deeptone beni iki tane konuda mimlemiş.Birincisi;

Mimin konusu kendimizi kötü hissettiğimizde yaptığımız şeyler.


Kendimi  kötü hissettiğimde neler yaparım neler?En çok da ağlarım ağladığımda ben rahatlıyorum tamam sulugözlüyüm kabul ediyorum ama içime atıp biriktirdiğimde ruhum daralır.Bazen kitap okurum kitap okumak beni kötü hissetiğim konudan alır başka bir dünyaya götürür.Bazen film seyredirim onuda anlıkda olsa unutturduğu için tercih ederim.Açık havaya çıkar yürürüm.Eşime ,bazen sevdiğim bir arkadaşıma anlatır dertleşirim.

Bunlar çoğu zaman yeterli oluyor:)

 


LEYLA

Haftasonu yoğun iftar davetleriyle geçti.İzmirdeki ve Ankaradaki kardeşimde geldiği için ailece güzel zaman geçirdikCuma akşamı Leyla isminde bahsettiğim kitabı bitirmiştim.Çok etkilendiğim bir kitap ve bu kitaptan etkilenip birkaç gece rüyamda esir kampına götürüldüm.Yaşananların gerçek olduğunu bilerek okuduğunuzda verdiği acı da bir o kadar etkili oluyor.Bu kadar da olmaz dedirten bir kitap.İki günde bitirdim
LEYLA BOSNALI BİR KIZIN YÜREĞİNİZİ BURKACAK VE TÜYLERİNİZİ ÜRPERTECEK GERÇEK HAYAT ÖYKÜSÜ 
ARKA KAPAK


Bosnalı Leyla büyük bir kâbusu atlatmıştı: Bosna’daki toplama kampında geçirdiği iki yılı. Binlerce kadının travma geçirmesine neden olan savaşın karanlık ve baskıcı yüzünü anlatan bir kadın... Onun isyankâr öyküsü ve acıyla dolu dokunaklı kaderi... 

“Bu kitabın kapağını açmadan önce, cehenneme açılan bir kapının eşiğinde olduğunuzu bilmelisiniz. İnsan denilen yaratığın bütün kötülüklerini sergiye çıkarttığı bir coğrafyaya, Balkanlara adım atacaksınız… Kadınların beden ve ruhlarının nasıl lime lime edildiğini okurken “insan uygarlığı” denilen barbarlıktan kaçıp, en vahşi hayvanların şefkatli uygarlığına sığınmak isteyeceksiniz.” -Sydsvenska Dagbladet. 

Bu kadar acı ve yürek burkucu bir kitap okumadım. Ağlayarak elimden bıraktığım kitaba her seferinde geri döndüm. Korkunç bir öyküydü. Bir zamanlar basın organlarında Yugoslavya’nın adıyla birlikte duyduğum ‘etnik temizlik’, ‘toplama kampı’, ‘toplu tecavüz’ gibi sözcüklerin ne anlattığını bu kitapla anladım. -Allt om Böcker 

Balkanlarda neler olup bittiğini anlatan sarsıcı bir kitap. Leyla kendisinin ve başka kadınların yaşadıkları cehennemi haykırıyor... Bu kitabı sonuna kadar okuyup bitirmeden duramıyorsunuz. -Svenska Dagbladet

Eğer yetkim olsa her okula insanlık dersi diye bir ders koyar ve bu kitabı herkesin okumasını zorunlu kılardım. -Dagens Nyheter 

3 Ağustos 2012 Cuma

WATSONS -TURKCELL İNDİRİMİ

Bu indirimi görünce kozmetik eksiklerim için bir watsons'a gitmeliyim ve bir an önce blogcu arkadaşlarımla paylaşayım dedim.Öğleden sonra okuduğum kitap ile ilgili yazımı yazacağım.Çok etkilendiğim hatta tüm gece bu yüzden kabuslar gördüğüm bir kitap okuyorum öğlen bitirmeyi amaçlıyorum çok az kaldı



2 Ağustos 2012 Perşembe

EL YAZISI

Dün öğlen öyle rastgele El yazısı filmini seçtim seyrettim fakat film ödül alması ve kadrosu iyi olmasına rağmen maalesef vasattı.Filme Ezel kadrosu transfer olmuş birde Ali Kaptan'ın eşi Caroline vardı.Filmi seyrederken sıkıldım çekildiği yer göynük çok güzeldi ama sonunu zor getirdim.Çocuk oyuncular çok tatlıydı

Filmin Konusu: Kasabanın eczacısı Zeynep ani bir kararla evlilik hazırlıklarına başlar. Genç Ahmet, yakındaki köyden sevdiği kızı kaçırmayı plânlamaktadır. Afacan Ragıp, Eczacı Zeynep’e naif bir aşk mektubu yazar. Kasabanın ilk yabancı öğretmenini karşıladığı günde, umut dolu bu üç hikâye giderek iç içe geçer. Yönetmen: Ali Vatansever
Oyuncular: Cansu Dere, Wilma Elles, Sarp Akkaya, Sercan Badur, Salih Kalyon, Baran Akbulut
Senaryo: Ali Vatansever
Görüntü Yönetmeni: Ali Olay Gözkaya
Sanat Yönetmeni: Osman Cankirli
Tür: Dram   Süre: 90 dk.
Yapım: 2012, Türkiye   Dağıtım: Medyavizyon
Resmi Web Sitesi:  elyazisifilm.com
Gösterim tarihi: 23 Mart 2012

     

1 Ağustos 2012 Çarşamba

YİNE GÜZEL BİR KİTAP ÇEKİLİŞİ


Ben çekilişlerde bu zamana kadar hiç kazanamadım ama konu kitap çekilişi olunca ben duramıyorum 
Kitap kurdu bir blogcu arkadaşımızın bloğunda çekiliş var 


Şemspare Elif Şafak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...